Till toppen

Rufsig rabatt på balkongräcket

Jag har länge haft blandade känslor för balkonglådor. Har sett så många trista i mina dar, med ledsna pelargoner och glesa planteringar. Men nu har jag hoppat över på andra foten och storgillar dem. Tack vare två självvattnande och ganska enkla balkonglådor köpta på Wexthuset har jag kunnat anlägga en rabatt av kantnepeta på utsidan av räcket till uteplatsen. Det bästa med lådorna är att de inte syns en millimeter – allt som syns är massor av lila härligt fluff som bin, humlor och fjärilar gillar.

Balkonglådorna döljs av ett vasstaket, vilket gör dem osynliga inifrån. Utifrån skyms de av en vildvuxen häck av bukettspirea (vilket iofs gör att kantnepetan inte syns utifrån heller, men jag är nöjd att viktiga flygfän och pollinatörer hittar dit!)

I det här fallet valde jag balkonglådor utifrån att de skulle vara praktiska och rymliga. Det blev två antracitfärgade från My City Garden, 75 x 20 cm, med dolda konsoler som säljs separat. Lådorna är tillverkade av frosttålig och UV-beständig plast med möjlighet att borra egna hål för dränering. Planteringsvolym: 10 liter och vattenbehållare: 2,5 liter. Många bra säljargument när man vill anlägga en hemlig rabatt på ett räcke!

Kommentera