Till toppen

Trendspaning – vårens snyggaste krukor för uteplatsen

Vi inspireras av Ferm Livings nya bilder som andas sol och varma vindar från Sydeuropa. Här visas vårens utekrukor i naturliga material och färger. Formerna är organiska och accentfärgen blå – det blir en vacker blandning av hav och land! Vi gillar också mixen av traditionell keramik och slät metall.

En favorit bland nyheterna är Ando kruka som är nästan helt rund och tillverkad av terrakotta med en rå och levande yta. Formen inspireras av klassiska lerkärl men krukan ger också uteplatsen en modern twist. I Ando vill vi plantera en agave eller varför inte en funkia med vackra blad?

Andra varumärken som House Doctor släpper också nyheter i naturnära material och färger. Handgjorda Terra krukor har en vacker grönblå glasyr med naturliga variationer och Pharao krukor har rustika mönster av vertikala streck. Förutom krukor finns självklart många andra nya inredningsdetaljer och tillbehör för att göra känslan av varma, Sydeuropeiska vindar komplett. Nu är det bara sol och plusgrader som saknas!

 

Ando kruka från Ferm LivingAndo kruka från Ferm Living är tillverkad av terrakotta med levande yta. Insidan och fatet har vattentät yta vilket gör att krukan fungerar minst lika bra inne som ute. Finns i två rejäla storlekar, bredd: 40 eller 50 centimeter.

Köp Ando kruka hos Svenssons i Lammhult!

 

Terra kruka från House DoctorTerra krukor från House Doctor är handgjorda av lergods som glaserats i en mild grön nyans med naturlig variation. Krukorna har dräneringshål i botten, tål frostgrader och finns i tre storlekar.

Köp Terra hos Solhem inredning!

 

Hourglass krukor från Ferm Living

Smarta och snygga Hourglass krukor från Ferm Living kan vändas åt två håll och är en given favorit på uteplatsen. Extra fina blir de i grupp – tillsammans med sig själva eller i mix med andra krukmodeller.

Köp Hourglass hos Solhem inredning!

 

Terrakottakruka från ÅhlensDen här urnformade krukan för tankarna till Pompeji eller det antika Grekland. Den är handgjord av keramik med mycket struktur vilket gör varje exemplar unikt. Insidan är glaserad men krukan kan ändå släppa igenom fukt.

Köp hos Åhléns!

 

Ferm Living verso vase blue
Vackra Verso vas finns i fyra färger där den blå är som en vacker karamell med sina böljande handtag.
Formen är inspirerad av traditionell keramik med en modern twist.

Köp Verso hos Confident Living!

 

Terra kruka brun Aytm
Den här krukan från danska AYTM är tillverkad av lera med en sträv yta som ger ett naturligt intryck. Krukan har mjuka former, en vacker kaffebrun nyans. Använd ute på terrassen eller inomhus med fat. Diameter: 45 centimeter.

Köp hos Nordic Nest!

 

Terra kruka grön från House DoctorTerra krukor från House Doctor är handgjorda av lergods som glaserats i en mild grön nyans med naturlig variation. Krukorna har dräneringshål i botten, tål frostgrader och finns i tre storlekar.

Köp Terra hos Solhem inredning!

 

Ferm Living blombord klarblåEtt glatt inslag blir Ferm Livings Plant box i sina nya klarblåa kulör. Använd den som sidobord, avställningsyta eller en grönskande rumsavdelare. Tack vare sin tåliga yta av lackad metall fungerar den också bra att använda på uteplatsen.

Köp Plant Box hos Länna möbler!

 

Pharao krukor House Doctor

Rustika Pharao krukor från House Doctor är handgjorda av brunt lergods med mönster av vita, vertikala linjer. Glasyren skiftar och ingen kruka är den andra exakt lik. Pharao säljs i par, har dräneringshål och tål frostgrader.

Köp Pharao hos RoyalDesign!

 

Inte nöjd? Kika på fler fina krukor i kategorin Utekrukor på kruka.nu >>

Kommentera