Till toppen

Odla rabarber i kruka

I slutet av mars 2020 köpte jag den här trevliga krukan från Plantagen. Den heter Nova, är sandfärgad och tillverkad av fiberbetong. Jag gillade helt enkelt färgen och krukans enkla form. Dessutom behövde jag en rymlig kruka för min rabarber. Nu i mitten av juni har rabarbern vuxit sig orimligt stor och det är dags att skörda (igen). 

Så här planterade jag rabarbern:

  • Jag grävde upp plantan i en trädgård i mars.
  • Jag grundade krukan med lecakulor, kogödsel och fyllde sedan på med ekojord för grönsaker. Tog ca en del gödsel och två delar jord.
  • Planterade rabarbern och lät den växa till sig under en hink i mars-april.
  • Jag vattnar ca 1 gång i veckan och tillsätter ekologisk växtnäring regelbundet.
  • Jag skördar de största bladen och stammarna med jämna mellanrum. Hittills har det blivit rabarberpaj, kräm och smaksättning till kombucha.

Och när hösten kommer? Krukan är frosttålig med dräneringshål, vilket är bra. Antingen slår jag in allt i bubbelplast och gör ett försök till övervintring, eller så får rabarbern flytta hem igen – till trädgårdslandet. Det har varit trevligt, men lite yvigt att ha den till låns en sommar i alla fall. Jag skulle rekommendera att odla rabarber i kruka om man har gott om plats på uteplatsen. 

Här hittar du fler stora krukor som passar för rabarberodling: kruka.nu

 

 

 

1 Kommentar

  1. Per

    november 22, 2020

    Blir den inte väldigt stor och tar mycket plats?

Kommentera