Till toppen

Jag lägger rabarber på den här …

I slutet av mars köpte jag den här trevliga krukan från Plantagen. Den heter Nova, är sandfärgad och tillverkad av fiberbetong – dvs. lätt att bära och flytta runt vid behov. Att valet föll på just denna berodde på den tjusiga färgen som ger ett varmt intryck och krukans enkla och snygga form. Dessutom var jag övertygad om att jag behövde en gigantisk kruka för min rabarber! Näst största storleken var dock fullt tillräcklig på en uteplats om nio kvadrat. Nu i mitten av juni har rabarbern ändå vuxit sig orimligt stor. Men jag gillar det, stora krukor för storslagna resultat! Även om det är en smula opraktiskt på liten yta. Så här planterade jag rabarbern:

  • Jag grävde upp plantan i en trädgård i mars.
  • Grundade med kogödsel i krukan och fyllde sedan på med ekojord för grönsaker. Tog ca en del gödsel och två delar jord.
  • Planterade rabarbern och lät den växa till sig under en hink.
  • Nu vattnar jag ofta, ibland med ekologisk växtnäring för grönsaker och örter.
  • Jag skördar de största bladen och stammarna med jämna mellanrum. Hittills har det blivit rabarberpaj och smaksättning till kombucha.

Och när hösten kommer? Krukan är frostsäker med dräneringshål vilket är bra. Antingen slår jag in allt i bubbelplast och gör ett försök till övervintring, eller så får rabarbern flytta hem igen – till trädgårdslandet. Det har varit trevligt men yvigt att ha den till låns en sommar i alla fall.

 

1 Kommentar

  1. Per

    november 22, 2020

    Blir den inte väldigt stor och tar mycket plats?

Kommentera